Puukauppa sähköistyy - Kuutio.fi

18.05.2017

Puukauppa sähköistyy  -  Kuutio.fi

Suomen puukauppa on siirtymässä digiaikaan tällä viikolla avautuneen Kuutio.fi -palvelun ansiosta. Uuteen sähköiseen kauppapaikkaan tuodaan yhteen metsänomistajat, metsänhoitoyhdistykset, puunostajat ja muut metsäalan toimijat.

Uuden palvelun tarkoituksena on parantaa puumarkkinoiden toimintaa ja tehokkuutta suomalaisen metsäalan kilpailukykyä lisäämällä. Palvelusta hyötyvät yksityiset metsänomistajat, metsänhoitoyhdistykset, sahateollisuus, metsäteollisuus sekä metsäenergiapuolen toimijat. Vastaavaa koko alan yhdistävää avointa palvelua ei ole muualla maailmassa.

Kuution kehitystyöstä on vastannut Suomen Puukauppa Oy, jonka perustajaosakkaita ovat kaikki merkittävimmät metsäalan toimijat.

 

Kuution käyttäjiksi tavoitellaan kaikkia suomalaisia metsänomistajia auttamalla metsänomistajaa löytämään tarvittavat palvelun tarjoajat ja puunostajat sekä saamaan kuutioilleen oikean hinnan. Puukauppa Oy:n toimitusjohtajan Aku Mäkelän mukaan metsänomistajia halutaan innostaa huolehtimaan metsistään tuomalla kaikki metsätiedot, -palvelut ja -ammattilaiset lähelle helposti ja keskitetysti. Käyttö on metsänomistajille maksutonta. Kuutio hyödyntää Metsäkeskuksen metsävaratietoja.

 

Lähde: lehdistötiedote 16.5.2017, Kuutio siirtää puukaupan digiaikaan


Kuutio.fi- palvelusta on tavoitteena tulla Suomen tärkein metsänomistajien ja puunostajien kohtaamispaikka. Toivomme Bioenergiapörssin käyttäjien tutustuvan uuteen palveluun.

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle