Lakimuutos Kemeraan metsänhoitotöiden nopeuttamiseksi

20.02.2017

Lakimuutos Kemeraan metsänhoitotöiden nopeuttamiseksi

Valtioneuvosto hyväksyi 16.2.2017 lakiesityksen Kemera-lain muuttamisesta. Esityksen tavoitteena on edistää taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoitotöiden toteuttamista jatkossa nykyistä nopeammin.

Valtioneuvoston hyväksymä lakiesitys siirtyy seuraavaksi eduskuntaan. Jos eduskunta hyväksyy lakiesityksen, voidaan nuoren metsän hoitotöiden ja taimikon varhaishoitotöiden toteutusajasta jatkossa säätää asetuksella. Sen tavoitteena on, että taimikon varhaishoitotyöt ja nuoren metsän hoitotyöt toteutettaisiin 12 kuukauden kuluessa Metsäkeskuksen hyväksymästä tukihakemuksesta. Tällä hetkellä toteutusaika on 3 vuotta. Lyhyempi toteutusaika mahdollistaa Metsäkeskusta arvioimaan tukien maksuajankohtaa tarkemmin.

Kemera-tukea myönnetään yksityismetsänomistajille metsänhoito- ja metsänparannustöihin. Tällä hetkellä Metsäkeskus ei myönnä rahoitusta nuoren metsän hoitohankkeisiin. Rahoitushakemusten hyväksyminen jatkuu, kun Kemera-lakimuutos tulee voimaan. Tavoitteena on käynnistää hakemusten käsittely viimeistään 1.5.2017. Muut Kemera-työlajien hakemukset käsitellään Metsäkeskuksessa normaalisti.

 

Aiheesta lisää:

 

Valtioneuvosto:
Kemera-lakiamuutetaan – Tavoitteena lyhentää nuoren metsän hoitotöiden toteutusaikaa

Metsäkeskus:
Lakimuutos:Kemera-töiden toteutusajat lyhenevät

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle